Exceptioneel wonen, omringd door historisch

Wonen, waar de actie vlakbij is


Een plek vol historie, want het Bonifatiusplein ligt precies op de plek waar aan de oostkant van de oude vestingstad Leeuwarden een bolwerk of ‘dwinger’ in de vorm van een punt tussen de Oostersingel en de Ooster Stadsgracht uitsteekt. De Amelandsdwinger, met tussen de hoge bomen de robuuste Prins Frederikkazerne. Blikvanger van de buurt is de hoge toren van één van de grootste kerken van de provincie: de Sint Bonifatiusbasiliek. Met aan de zijkant het monumentale Titus Brandsmahuis.

De woningen komen pal tegenover het 19e-eeuwse kerkgebouw. Even door de smalle Amelandshof en je staat al op de levendige Voorstreek, de gemoedelijke, wat ‘dorps’ aandoende aanloop naar de écht drukke winkelstraten van Leeuwarden en de stadsmonumenten die iedere toerist en cultuurliefhebber kent.


Stadsvernieuwing op zijn best

een buitenkans voor wie het ziet


Stel je even voor, hoe aantrekkelijk het hier straks gaat worden. Je hebt gelijk: nu misschien een stenige parkeerplaats waar het stadsgevoel nog niet echt volop bruist. Straks onherkenbaar, een wat verstopte oase die wel wat heeft van een plantsoen. Stralend nieuw middelpunt: het carré-vormige woongebouw met eigen binnentuin. De voordeur uit en het hele historische centrum ligt aan je voeten, op loopafstand.

Oergezellig caféterras aan de lommerrijke Eewal? Precies 5 minuten. De statige Grote Kerkstraat met chique winkels en historische hofjes, misschien 6. Het Fries Museum en de hippe Blokhuispoort, de voormalige gevangenis met horeca, ateliers en werkplekken achter dikke celdeuren? Hooguit 10 minuten. Behoefte aan rust? Dan trek je je terug in je knusse woning of op een bankje in de gedeelde tuin. Zo mooi wil iedereen wel wonen, toch?

Meld je snel aan!


Meld je snel aan en wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Bonifatiusplein in Leeuwarden

Aanmelden